Русия е събрала почти цялата си армия в Украйна - 97% от

...
Русия е събрала почти цялата си армия в Украйна - 97% от
Коментари Харесай

Лондон: Само 3% от руската армия не е в Украйна

Русия е събрала съвсем цялата си войска в Украйна - 97% от нея е на територията на прилежащата страна. Това съобщи министърът на защитата на Обединеното кралство Бен Уолъс пред БиБиСи на 15 февруари.

Според него обаче Русия не е съумяла " да пробие " защитата на Украйна, а по-скоро сме видели единствено " старания за придвижване ".

Уолъс заяви още, че Англия няма да изпрати скоро изтребители в Украйна. Той сподели, че фокусът е върху обезпечаването на дълготрайна резистентност на Киев.

По-рано началникът на отбранителното разузнаване на Украйна Кирило Буданов съобщи в изявление за Вашингтон поуст, че сега в страната му се борят около 326 000 съветски бойци.

Руският президент Владимир Путин е почнал нови настъпателни дейности в Украйна, " изпращайки хиляди и хиляди нови бойци ", съобщи на 13 февруари генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг, представен от Файненшъл таймс. " Ясно е, че сме в конкуренция на логистиката. Ключови благоприятни условия като муниции би трябвало да доближат до Украйна, преди Русия да може да изземе самодейността на бойното поле ".

Секретарят на Съвета за национална сигурност и защита Олексий Данилов съобщи преди дни, че Русия към този момент е почнала плануваната си атака в източната част на Украйна, само че е изправена пред " огромни проблеми " с нея. " Настъплението, което те възнамеряваха, последователно напредва. Но не е това, което те чакаха ", добави той.

На 2 февруари украинското разузнаване предизвести, че Русия пренасочва спомагателни щурмови групи и военна техника преди " масирана атака " за завладяване на Донецка и Луганска област до март.

Вчера министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин съобщи в Брюксел, че очаква Украйна да стартира контранападение през пролетта.
ТЕМА преди 13 часа 2005 преди 23 часа 1404 преди 1 ден 589
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР